x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cele mai influente soţii ai dictatorilor lumii

Cele mai influente soţii ai dictatorilor lumii

10 Sep 2014   •   08:32
Cele mai influente soţii ai dictatorilor lumii

Soţia unui dictator are un rol foarte important în jocul puterii. Este personajul principal, care îl ajută pe un dictator să ajungă şi să se menţină la putere, aducându-i un plus de imagine, încredere şi simpatie în rândul celor pe care îi conduce.

Farmec, eleganţă, acte caritabile, un pic de nonconformism şi acţiuni sociale utile şi pe placul poporului sunt doar câteva dintre ingredientele principale ale unei Prime Doamne de succes, asigurându-i un plus de imagine până şi celui mai aprig dictator.

Citeşte şi Gheorghe Gheorghiu, printre MARII DICTATORI ai planetei. Cum a fost posibil aşa ceva FOTO ULUITOR

Asemenea strategii legate de instituţia Primei Doamne nu sunt deloc o noutate pentru regimurile dictatoriale şi nu lipsesc nici din regimurile democratice, dar cu unele diferenţe.

Cercetătorii germani au studiat această strategie şi modul în care funcţionează şi au ajuns la concluzia că există câteva caracteristici de care dictatorii - şi nu numai ei - au nevoie să se menţină la putere timp îndelungat, iar rolul cel mai important pentru atingerea acestui scop îl poate juca chiar consoarta respectivului.

Citeşte şi Cei mai sângeroşi dictatori

Asma al Assad, soţia preşedintelui Siriei

Să luăm, de pidă, cazul preşedintelui sirian, Bashar al Assad, a cărui ţară s-a aliat, în urmă cu trei ani, "primăverii arabe", contestându-i puterea prin ample mişcări de protest ce au divizat ţara şi au scos la suprafaţă extremismul fanatic, trasnformându-l într-un război barbar, greu de imaginat, soldat cu mii de victime.

Continuarea pe RomâniaTV.net.

×