x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Centrala electrică ucraineană din Dnipro, avariată de un atac al Rusiei

Centrala electrică ucraineană din Dnipro, avariată de un atac al Rusiei

de Redacția Jurnalul    |    13 Feb 2024   •   10:45
Centrala electrică ucraineană din Dnipro, avariată de un atac al Rusiei
Sursa foto: Hepta

Rusia a atacat marți cu rachete și drone orașul Dnipro din centrul Ucrainei, avariind o centrală electrică și întrerupând alimentarea cu apă a unor locuitori, au declarat oficiali ucraineni și mass-media, potrivit Reuters.

Orașul cu puțin sub un milion de locuitori a fost atacat de o rachetă și de patru drone care se apropiau dinspre sud, est și nord, a declarat Forțele Aeriene ucrainene pe aplicația de mesagerie Telegram.

Cel mai mare furnizor privat de energie din Ucraina, DTEK, a declarat că o centrală termică a fost afectată semnificativ. Nu au existat victime, a adăugat acesta.

Compania nu a precizat unde se află centrala electrică, dar compania de apă din Dnipro a declarat pe Telegram că „din cauza întreruperilor de curent” alimentarea cu apă a fost parțial suspendată, iar mass-media ucrainene au declarat că o centrală electrică din Dnipro a fost lovită.

Primarul din Dnipro, Borys Filatov, a declarat că infrastructura a fost lovită, dar nu a oferit alte detalii.

Reuters nu a reușit să verifice în mod independent aceste rapoarte. Nu a existat un răspuns din partea Ministerului rus al Apărării la o solicitare de comentarii.

Atât Rusia, cât și Ucraina și-au intensificat atacurile aeriene departe de linia frontului în ultimele luni, vizând infrastructura energetică, militară și de transport critică a celeilalte părți.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina centrala dnipro