x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele Charles al III-lea merge în Germania în prima călătorie în străinătate în calitate de monarh

Regele Charles al III-lea merge în Germania în prima călătorie în străinătate în calitate de monarh

de Redacția Jurnalul    |    29 Mar 2023   •   22:00
Regele Charles al III-lea merge în Germania în prima călătorie în străinătate în calitate de monarh
Sursa foto: Hepta

Regele Charles al III-lea va ajunge miercuri în Germania, în prima sa vizită de stat în străinătate de când a devenit monarh britanic. O vizită în Franța a fost amânată din cauza protestelor uriașe de la Paris și din celelalte orașe franceze.

Vizita regelui britanic în Germania va ține trei zile. Începând de miercuri, Charles va merge în capitala Germaniei, Berlin, în landul Brandenburg din estul țării și în orașul Hamburg din nord, potrivit Reuters.

Miercuri, președintele german Frank-Walter Steinmeier îi întâmpină pe Charles și pe soția sa, regina consoartă Camilla, cu onoruri militare la Poarta Brandenburg din Berlin.

Steinmeier a declarat că a fost un „gest" important faptul că Charles a ales Franța și Germania pentru prima sa vizită de stat, chiar înainte de încoronarea din luna mai.

„Lui și, evident, tuturor britanicilor, vreau să le spun că noi, în Germania, în Europa, ne dorim relații strânse și prietenoase cu Regatul Unit chiar și după Brexit", a spus el într-un mesaj video înainte de călătorie.

Cuplul regal va fi apoi invitat la un banchet de stat la palatul prezidențial. Joi, Charles se va adresa Parlamentului german și apoi se va întâlni cu un grup de refugiați ucraineni. Pe parcursul zilei, el se va întâlni și cu reprezentanții unei unități germano-britanice și va participa la o demonstrație cu echipamente ale armatei.

Vineri, regele va vizita o biserică din Hamburg care a fost distrusă de bombardamentele aliate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și se va întâlni cu reprezentanți ai unor firme care utilizează tehnologii ecologice.

Charles al III-lea, care în septembrie i-a succedat la tron mamei sale, regina Elisabeta, trebuia să călătorească mai întâi în Franța. Vizita a fost amânată din cauza tulburărilor sociale cauzate de noua lege a pensiilor a președintelui Emmanuel Macron.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: charles vizita germania