x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China ameninţă cu măsuri severe, dacă Taiwanul recurge la acţiuni proindependenţă

China ameninţă cu măsuri severe, dacă Taiwanul recurge la acţiuni proindependenţă

29 Dec 2021   •   16:44
China ameninţă cu măsuri severe, dacă Taiwanul recurge la acţiuni proindependenţă

Administraţia de la Beijing a avertizat, miercuri, că va trece la acţiuni severe dacă Taiwanul va face manevre în sensul independenţei sau dacă apar ingerinţe străine în cursul anului viitor, informează agenţia Reuters.

"Dacă forţele separatiste din Taiwan care vor independenţă vor trece la provocări, vor exercita forţă sau vor depăşi vreo linie roşie, vom adopta măsuri drastice", a declarat miercuri Ma Xiaoguang, purtătorul de cuvânt al Biroului responsabil de Taiwan din cadrul Ministerului de Externe de la Beijing.

Potrivit Beijingului, provocările forţelor proindependente de la Taipei şi "intervenţiile externe s-ar putea accentua" în lunile următoare. "Anul viitor, situaţia va deveni mai complexă şi mai severă", a atras atenţia oficialul chinez.

Statele Unite şi Japonia au elaborat planuri militare de urgenţă pentru scenariul unui conflict între armata chineză şi forţele militare din Taiwan. Administraţia de la Beijing consideră Taiwanul teritoriu chinez şi a avertizat că ar putea utiliza forţa militară pentru menţinerea suveranităţii.

În ultimele luni, armata chineză a intensificat activităţile militare în apropierea Taiwanului. Administraţia de la Taipei susţine că Taiwanul este independent şi avertizează că îşi va apăra democraţia şi libertăţile. Statele Unite nu au relaţii diplomatice formale cu Taiwanul, dar oferă asistenţă militară Administraţiei separatiste de la Taipei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: China