x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China vrea extinderea consumului în sectoarele auto, imobiliar și servicii

China vrea extinderea consumului în sectoarele auto, imobiliar și servicii

de Redacția Jurnalul    |    31 Iul 2023   •   09:30
China vrea extinderea consumului în sectoarele auto, imobiliar și servicii
Sursa foto: Hepta

Consiliul de Stat al Chinei a emis luni măsuri pentru restabilirea și extinderea consumului în sectorul auto, imobiliar și al serviciilor, scopul fiind de a valorifica pe deplin „rolul fundamental” al consumului în dezvoltarea economică, potrivit Reuters.

Consiliul de Stat a precizat într-un document că guvernul va îmbunătăți infrastructura de taxare pentru a promova mai multe achiziții de vehicule electrice, va sprijini cererea de locuințe prin extinderea ofertei de locuințe de închiriat la prețuri accesibile și va încuraja turismul, cerând administrațiilor locale să reducă taxele de intrare în zonele pitorești sau chiar să le facă gratuite în perioadele de scădere.

Într-un interviu la televiziunea de stat CCTV publicat luni, oficiali anonimi din cadrul Comisiei Naționale pentru Dezvoltare și Reformă au declarat că va profita de vacanța de vară, de sărbătorile de la mijlocul toamnei și de Ziua Națională ca o oportunitate pentru a extinde consumul de vacanță.

Săptămâna trecută, factorii de decizie politică, în cadrul unei reuniuni a Politburo, s-au angajat să intensifice sprijinul politic pentru economie, pe fondul unei redresări post-COVID, concentrându-se pe stimularea cererii interne, semnalând mai multe măsuri de stimulare.

Cea de-a doua mare economie a lumii a crescut într-un ritm lent în al doilea trimestru, în condițiile în care cererea a slăbit atât în țară, cât și în străinătate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: China consum auto