x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China interzice proiecte majore de construcţii în Beijing

China interzice proiecte majore de construcţii în Beijing

18 Sep 2017   •   16:27
China interzice proiecte majore de construcţii în Beijing

China va opri aproape fiecare proiect major de construcţie din Beijing, în încercarea de a opri criza poluării atmosferice a oraşului, vinovată pentru mii de decese premature pe an, scrie The Independent.

Construcţiile de străzi şi de sisteme de apă, precum şi demolarea de case, vor fi suspendate aproape pe toată suprafaţa capitalei de-a lungul iernii.

Interdicţia va fi aplicată în cele şase districte din centrul oraşului şi în suburbiile din jur din 15 noiembrie, timp de patru luni, perioadă în care încălzirea este furnizată de către administraţia locală.

Comisia municipală de locuinţe şi dezvoltare a promis să pedepsească sever orice încălcare a restricţiei, a raportat agenţia de ştiri de stat Xinhua. Unele “proiecte majore”, precum căile ferate, aeroporturile şi casele la preţuri accesibile, vor avea voie să continue lucrările, dacă se vor asigura că primesc permisiunea comisiei.

China se află în al patrulea an al “războiului împotriva poluării”, în condiţiile în care îşi doreşte să reducă poluarea care a atins niveluri periculoase în unele părţi ale ţării.

În decembrie anul trecut, milioane de oameni din 24 de oraşe din nord-estul Chine au fost sfătuiţi să nu îşi părăsească locuinţele, în condiţiile în care un amestec înnecăcios de ceaţă şi fum s-a ridicat. În acel moment a fost tras semnalul roşu de alarmă, au fost închise şcolile, au început restricţiile pe străzi şi au fost anulate zboruri.

 

×
Subiecte în articol: beijing China constructii poluare