x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China - O interdicţie privind utilizarea telefoanelor mobile în facultăţi stârneşte dezbateri

China - O interdicţie privind utilizarea telefoanelor mobile în facultăţi stârneşte dezbateri

29 Mai 2019   •   12:33
China - O interdicţie privind utilizarea telefoanelor mobile în facultăţi stârneşte dezbateri

O reglementare recentă impusă de autorităţi în provincia Jiangxi din estul Chinei, ce interzice studenţilor că aibă asupra lor în sălile de curs dispozitive electronice mobile precum telefoane sau iPad-uri, a declanşat o dezbatere aprinsă în această ţară, conform publicaţiei Legal Daily, citată miercuri de Xinhua.

Un sondaj online pe tema interdicţiei a relevat că procentul internauţilor care se pronunţă în favoarea acesteia este egal cu cel al celor care sunt contra dispoziţiei, potrivit publicaţiei.

Unele voci susţin că telefoanele mobile îi împiedică pe studenţi să se concentreze la orele de clasă, altele din contră, ţin partea utilizării acestora despre care consideră că îi ajută pe aceştia la cursuri.

Interdicţia impusă studenţilor este greu de pus în aplicare, pentru mulţi dintre aceştia telefoanele mobile fiind utile în procesul de învăţare, după cum a subliniat pentru Legal Daily vicepreşedintele 21st Century Education Research Institute, Xiong Bingqi.

''Chiar dacă telefoanele mobile sunt interzise, studenţilor le va fi greu să se concentreze dacă un profesor citeşte pur şi simplu dintr-un manual. Principalul factor care împiedică menţinerea atenţiei studenţilor este calitatea modului de predare'', a spus el.

Multe voci din China fac apel la îmbunătăţirea metodelor de predare în unităţile de învăţământ, se arată în articol.

''În calitate de profesori universitari, ar trebui să reflectăm asupra modului în care metodele noastre de predare sunt primite de studenţi, iar calitatea acestora ar trebui să fie îmbunătăţită pentru a-i ajuta pe studenţi să se implice mai mult", a spus Zheng Ning, profesor la Universitatea de Comunicare din China.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: China telefoane mobile facultate