x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China respinge avertismentele Statelor Unite privind dezvoltarea arsenalului nuclear chinez

China respinge avertismentele Statelor Unite privind dezvoltarea arsenalului nuclear chinez

05 Noi 2021   •   09:40
China respinge avertismentele Statelor Unite privind dezvoltarea arsenalului nuclear chinez

Administraţia de la Beijing a respins, joi, evaluările Departamentului Apărării din Statele Unite privind dezvoltarea arsenalului nuclear al Chinei, denunţând o abordare tendenţioasă şi reafirmând poziţia Beijingului de a evita utilizarea bombelor atomice.

"Raportul Departamentului american al Apărării, la fel ca cele precedente, este plin de prejudecăţi şi ignoră acţiunile reale", a declarat joi Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, citat de agenţia Bloomberg.

Departamentul Apărării din SUA a acuzat China de accelerarea activităţilor de înarmare nucleară. "În următorii zece ani, China intenţionează să modernizeze, să diversifice şi să extindă capabilităţile nucleare", arată un raport al Pentagonului prezentat miercuri. Potrivit estimărilor serviciilor de informaţii militare din SUA, China va deţine 700 de ogive nucleare în anul 2027 şi 1.000 în 2030. Noile cifre se bazează pe estimări ale capacităţilor de producţie. Statele Unite deţin 3.750 de ogive nucleare.

Administraţia de la Beijing susţine că arsenalul nuclear este pur defensiv şi are o politică de a nu iniţia un atac nuclear. "Noi nu vom lansa atacuri nucleare şi avem un angajament de a nu le folosi", a reiterat joi Wang Wenbin.

Administraţia de la Beijing a intensificat în ultimii ani activităţile de înarmare. Săptămâna trecută, preşedintele Xi Jinping a pledat pentru "atingerea de noi orizonturi" în dezvoltarea tehnologiei militare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: China