x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China respinge o anchetă internațională privind originea coronavirusului

China respinge o anchetă internațională privind originea coronavirusului

06 Mai 2020   •   15:39
China respinge o anchetă internațională privind originea coronavirusului

China respinge o anchetă internaţională cu privire la originea virusului Covid-19. Autoritățile de la Beijing motivează refuzul prin faptul că pandemia încă nu a luat sfârșit, transmite AFP. 

"Prioritatea principală este de a ne concentra asupra luptei împotriva pandemiei până la victoria finală. Nu avem timp de pierdut pentru că trebuie să salvăm vieţi", a declarat Chen Xu, ambasadorul chinez la ONU.

Întrebat despre invitaţia aşteptată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a trimite experţi la Wuhan, locul de origine al pandemiei, Chen s-a opus, denunţând declaraţii ale liderilor americani potrivit cărora virusul s-a propagat de la un laborator de cercetare din zona respectivă.

"Nu putem tolera ca acest gen de virus politic să se propage liber, în timp ce toate eforturile trebuie depuse pentru lupta împotriva adevăratului virus", a spus el.

Diplomatul chinez i-a acuzat pe preşedintele american Donald Trump şi pe secretarul de stat Milke Pompeo, care susțin că deţin probe că acest coronavirus provine dintr-un laborator de cercetare din Wuhan, că "pun în dificultate lupta împotriva pandemiei", încercând să deturneze atenţia de la propria lor responsabilitate în propagarea virusului în SUA.

Cerându-i-se însă să dezmintă acuzaţiile americane, Chen a declarat doar că nu este în poziţia de a se pronunţa. 

"Dacă preşedintele Trump şi Pompeo au probe, să le prezinte lumii întregi mai degrabă decât să arate cu degetul. Oamenii de ştiinţă sunt cei care pot răspunde la aceste întrebări", a spus acesta.

×
Subiecte în articol: China ancheta coronavirus