x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China:Vaccinuri antirabice contrafăcute - un mort şi opt arestări

China:Vaccinuri antirabice contrafăcute - un mort şi opt arestări

27 Sep 2010   •   00:00

Opt persoane au fost arestate în sudul Chinei pentru că au produs şi comercializat vaccinuri antirabice false, care ar fi dus la moartea unui copil, informează AFP.



Autorităţile au descoperit 1 263 doze (dintre care 1 214 fuseseră deja folosite) de vaccin antirabic falsificat, în 13 dispensare rurale şi 20 de clinici private din regiunea autonomă Guangxi, precizează China Daily. Vaccinurile au fost produse într-o fabrică farmaceutică clandestină. Din vânzarea lor s-ar fi cîştigat 330 000 yuani (37 000 euro).

Moartea în decembrie 2009 a unui copil căruia i se făcuseră câteva doze de vaccin antirabic, după ce fusese muşcat de un câine, a declanşat scandalul şi ancheta ulterioară.

China este adesea ţinta acuzaţiilor de falsificare de produse, iar scandalurile în domeniul siguranţei alimentare sau farmaceutice sunt frecvente, notează Agerpres.

În fiecare an mor în China aproximativ 2 000 de persoane din cauza turbării, număr care constituie cel mai dur bilanţ după cel din India, potrivit agenţiei China Nouă.

×
Subiecte în articol: externe