x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chinezii fac averi de miliarde în plină pandemie

Chinezii fac averi de miliarde în plină pandemie

20 Oct 2020   •   11:50
Chinezii fac averi de miliarde în plină pandemie

Deși pandemia de coronavirus a provocat o criză economică mondială fără precedent, numărul miliardarilor chinezi este în creștere. Valoarea totală a câștigurilor acestora, în 2020, se ridică la 1.500 de miliarde de dolari, arată raportul Hurun, citat de AFP. Banii provin mai ales din jocurile virtuale și comerțul online.

"Lumea nu a văzut niciodată atât de multă bogăţie creată în decursul unui singur an. În această pereioadă se face tranziția de la sectoarele tradiţionale, precum manufacturier sau imobiliare, spre noua economie", a spus Rupert Hoogewerf, preşedintele Hurun Report, Rupert Hoogewerf. 

1. Fondatorul platformei Alibaba, Jack Ma, este cel mai bogat chinez, pentru al treilea an consecutiv. Averea acestuia a crescut cu 45%, ajungând la 58,8 miliarde de dolari, datorită creșterii vânzărilor pe internet. 

2. Cel de-al doilea miliardar al Chinei este Pony Ma, președintele companiei Tencent, cu aplicația WeChat. Câștigurile sale au crescut cu peste 50%, avâmnd acum o avere de 57,6 miliarde de dolari. Administrația SUA a amenințat că va interzice aplicația din motive de siguranță națională. 

3. Patronul Nongfu Sprin, Zhong Shanshan, are o avere de 53,7 miliarde de dolari. Acesta și-a listat, de curând, societatea pe bursa din Hong Kong. Firma sa distribuie apă îmbuteliată. 

Un chinez care și-a sporit de patru ori câștigurile în acest an este Wang Xing, fondatorul aplicaţiei Meituan, care livrează mâncare. El a urcat pe locul 13 și a ajuns la o avere de 25 de miliarde de dolari.

Richard Liu, fondatorul platformei de shopping online JD.com şi-a dublat aveniturile și are  23,5 miliarde de dolari. Se află acum pe locul 16 printre bogații Chinei. 

Alți 257 de chinezi au devenit miliardari, astfel încât numărul acestora a ajuns la 878 de persoane, fără a lua în considerare provincia Hong Kong. Statele Unite aveau 626 de miliardari la începutul anului 2020. 

Mai mult, 2.000 de chinezi au o avere netă de peste 300 de milioane de dolari, a căror avere totală se ridică la peste 4.000 de miliarde de dolari. 

i. 

×
Subiecte în articol: China miliardari pandemie