x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chisinaul ne arata cu degetul

Chisinaul ne arata cu degetul

07 Oct 2004   •   00:00

Tonul liderilor comunisti de la Chisinau s-a schimbat din nou. Acum, de la blajin la ceva mai dur. Recent, presedintele Vladimir Voronin a declarat postului de radio Europa Libera ca va face totul pentru o relatie privilegiata cu Romania.

"In pofida acestui ping-pong ce tine de problemele lingvistice si istorice, relatiile noastre economice se dezvolta foarte bine. Noi n-o sa insistam pana in panzele albe asupra rezolvarii acestor probleme in detrimentul altor aspecte. O sa mergem inainte si o sa promovam o politica de buna vecinatate foarte atragatoare, cu propuneri foarte serioase pentru prietenii nostri din Romania", a promis Voronin. Numai ca ministrul de Externe de la Chisinau, Andrei Stratan, a mai potolit zilele trecute avantul liderului comunist de peste Prut.

Ministrul nu a exclus ca exista probleme in relatiile cu Romania, dar a lasat sa se inteleaga ca nu Moldova este cea care nu vrea sa le rezolve. (Lavinia Tudoran)

RECOMANDARI SI ACUZATII

"Romania nu manifesta dorinta de a semna cu Moldova tratatul privind relatiile de baza. Ne deranjeaza folosirea de catre unii politicieni de la Bucuresti a expresiilor «doua state romane» sau «limba romana» cu referire la cea moldoveneasca", a spus Stratan. Ministrul face recomandari care contin insa si acuzatii: "Mai bine ne-am uni eforturile pentru a depasi aceste probleme, in loc sa destabilizam situatia".

×
Subiecte în articol: externe