x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chuck Hagel, ministrul american al Apărării - Trupele ruse, încă la frontiera ucraineană

Chuck Hagel, ministrul american al Apărării - Trupele ruse, încă la frontiera ucraineană

11 Mai 2014   •   20:26

Rusia nu şi-a retras trupele masate la frontiera cu Ucraina, a declarat duminică ministrul american al Apărării Chuck Hagel, vorbind de retragerea anunţată miercuri de preşedintele rus Vladimir Putin.

'După câte ştim, ruşii nu au plecat', a declarat Hagel pentru postul american ABC, potrivit AFP. 'Ar trebui să-l întrebăm pe preşedintele (rus Vladimir) Putin de ce pretinde că ei se retrag, în timp ce în realitate nu se întâmplă nimic', a adăugat el.

Preşedintele rus Vladimir Putin afirma miercuri, în urma unei întrevederi cu preşedintele în exerciţiu al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), ministrul elveţian de externe Didier Burkhalter, că Moscova şi-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina, unde NATO estimase, la sfârşitul lunii aprilie, că s-ar fi aflat efective militare de 40.000 de oameni.


Ulterior anunţului făcut de Vladimir Putin, NATO a declarat că nu are niciun indiciu privind retragerea forţelor militare ruse de la graniţa cu Ucraina. Pentagonul a indicat, de asemenea, că nu a văzut nicio schimbare în poziţia trupelor ruse de-a lungul graniţei ucrainene.

×
Subiecte în articol: criza ucraina