x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinci români, arestaţi în Franţa pentru furt de cupru

Cinci români, arestaţi în Franţa pentru furt de cupru

06 Ian 2014   •   08:37
Cinci români, arestaţi în Franţa pentru furt de cupru

Poliţiştii francezi au arestat, sâmbătă după-amiază, cinci români suspectaţi că au furat 1,5 tone de cupru dintr-o companie, relatează Mediafax.

Unul dintre hoţi a fost descoperit la un control efectuat de poliţia rutieră. El circula pe autostrada A43, la nivelul localităţii Saint-Priest, la bordul une furgonete Mercedes, fără centura de siguranţă şi a fost oprit de poliţie. Agenţii care au efectuat controlul au descoperit în vehicul prezenţa unor bobine, mănuşi şi, mai ales, cabluri electrice a căror provenienţă era dubioasă. Primele investigaţii au stabilit că aceste cabluri fuseseră furate în aceeaşi zi din compania CDR din Heyrieux (Isère).

Persoanele respective, de naţionalitate română şi care locuiau într-o tabără din Saint-Fons, au fost plasate în arest preventiv. Unul dintre suspecţi face obiectul a două mandate de căutare. Ceilalţi sunt deja cunoscuţi poliţiei pentru fapte de aceeaşi natură. Ei vor fi prezentanţi luni Parchetului din Lyon, care ar putea decide deschiderea unei anchete judiciare.

×