x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cioloş la Consiliul European: Referitor la criza migrației, nu au fost decizii fundamentale

Cioloş la Consiliul European: Referitor la criza migrației, nu au fost decizii fundamentale

18 Dec 2015   •   15:33
Cioloş la Consiliul European: Referitor la criza migrației, nu au fost decizii fundamentale

Premierul Dacian Cioloș a declarat vineri, după cea de-a doua sesiune a Consiliului European de la Bruxelles, că România susține crearea Gărzii Europene de frontieră.

„Referitor la criza migrației nu au fost decizii fundamentale. Au fost mai mult discuții despre stadiul în care ne aflăm cu relocările. S-au discutat anumite măsuri care vizează, așa cum și România solicită de ceva vreme, tratarea chestiunii migrației la sursă și identificarea unor soluții în această direcție. S-a discutat despre propunerea pe care Comisia a avansat-o și care urmează să fie discutată în Consiliul de miniștri, cea privind întărirea controlului la frontiera Uniunii Europene, un lucru foarte bun pe care și România l-a susținut de mai multă vreme”, a spus Dacian Cioloș.

„Până în vara anului viitor ar trebui să avem o decizie privind această structură întărită de pază de coastă și de frontieră a Uniunii Europene. Este un pas important în acest proces de întărire a capacității Uniunii Europene de a  controla frluxul migrator, pentru că acesta este un element esențial. Puteam vorbi de relocări, de tipul de mecanism, după ce demonstrăm că deziile luate deja funcționează. (...)  E important să controlăm fluxul migrator, pentru că altfel nu o să facem decât să luăm decizii pe termen scurt”, a mai spus premierul.

×