x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Circa 90.000 de locuitori au primit ordin de evacuare în urma incendiului Kincade, izbucnit în nordul Californiei

Circa 90.000 de locuitori au primit ordin de evacuare în urma incendiului Kincade, izbucnit în nordul Californiei

27 Oct 2019   •   14:30
Circa 90.000 de locuitori au primit ordin de evacuare în urma incendiului Kincade, izbucnit în nordul Californiei

Circa 90.000 de persoane au primit ordin să-şi evacueze locuinţele sâmbătă seara, în condiţiile în care incendiul Kincade face ravagii în comitatul Sonoma din nordul Californiei, informează sâmbătă Xinhua.

Potrivit Biroului Şerifului din comitatul Sonoma, Pacific Gas and Electric Co. (PG&E), unul dintre principalii furnizori de energie electrică din California, a început să oprească furnizarea curentului electric în cea mai mare parte a comitatului.

"O întrerupere prelungită poate reduce capacitatea noastră de a vă avertiza în cazul unei urgenţe. Acesta este un ordin de evacuare, aşa că evacuaţi acum", se indică în comunicatul biroului şerifului.

Incendiul Kincade, izbucnit miercuri seara, a afectat până sâmbătă seara 10.300 de hectare. Cel puţin 77 de locuinţe au fost distruse, iar alte 14 au fost deteriorate de flăcări.

Circa 2.830 de pompieri sunt mobilizaţi în prezent în lupta împotriva flăcărilor, potrivit actualizării oferite de Departamentul forestier şi de protecţie împotriva incendiilor din California.

Vineri, guvernatorul Gavin Newsom a declarat stare de urgenţă pentru comitatele Sonoma şi Los Angeles.

California se confruntă de mai mulţi ani cu seceta, iar temperaturile ridicate şi vânturile violente înregistrate în prezent favorizează propagarea incendiilor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendiu california evacuare