x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Closer: Valerie Trierweiler nu este gata să-i cedeze locul noii iubite a lui Hollande

Closer: Valerie Trierweiler nu este gata să-i cedeze locul noii iubite a lui Hollande

de Marina Constantinoiu    |    Istvan Deak    |    23 Ian 2014   •   20:40
Closer: Valerie Trierweiler nu este gata să-i cedeze locul noii iubite a lui Hollande

Revista mondenă Closer, care a dezvăluit faptul că preşedintele Franţei, Francois Hollande, are o idilă cu actriţa Julie Gayet, susţine, într-un nou articol, că iubita oficială a preşedintelui, Prima Doamnă, Valerie Trierweiler, n-are deloc de gând să dispară din peisaj.
Cuplul prezidenţial francez este încă în centrul atenţiei presei mondene.

Se complică situaţia pentru preşedinte
Situaţia se complică pentru Francois Hollande. Clarificarea situaţiei sentimentale ridică numeroase probleme, scriu jurnaliştii presei mondene. Potrivit Closer, Valerie, care este jurnalistă la revista Paris Match, este decisă să rămână Primă Doamnă. “Oficiala nu este gata să lase locul unei ipotetice A Doua Doamnă”, scrie săptămânalul pe site-ul său.
În acelaşi timp, dezvăluie Closer, sarcina va fi complicată pentru prietena preşedintelui, care se confruntă cu atitudinea distantă a lui Francois Hollande. “Relaţiile dintre cei doi sunt glaciale. Pentru o reapropiere, e nevoie de doi. Iar Valerie e singură”, comenteză revista.

E într-o capcană
Revista VSD scrie, la rândul ei, despre un “preşedinte în capcană”, care nu ar şti cum să pună capăt relaţiei sale cu Valerie Trierweiler. VSD citează un apropiat de-ai şefului statului, care apreciază că “până acum, acesta credea că poate să ajungă la o separare, dar tocmai a priceput să nu este atât de simplu. Îl cunosc. Este pe cale de a ceda”, susţine sursa citată.
O situaţie-capcană, creată în special de un adevărat război între echipele preşedintelui şi a Primei Doamne, comentează jurnaliştii francezi.

Unii au avut de profitat de pe urma scandalului
Există persoane care au avut de suferit de pe urma scandalului Hollande-Gayet, dar şi unii care au profitat fără să mişte un deget. Printre aceştia din urmă se numără şi Motoblouz.com, un site specializat în echipamente moto, cu sediul în oraşul Carvin, departamentul Pas-de-Calais, informează Le Parisien.
Site-ul a înregistrat vânzări-record după ce preşedintele francez Francois Hollande a fost imortalizat, în fotografiile apărute în revista Closer, gonind pe un scuter spre întâlnirea cu actriţa Julie Gayet şi având pe cap o cască de motocicletă “Dexter”, una dintre mărcile pe care le comercializează Motoblouz.com. Rezultatul: stocurile de căşti din faimosul model au fost epuizate.

Super-publicitate
Pentru a-i mulţumi şefului statului - şi, fără îndoială, pentru a prelungi acest fenomen - societatea, care numără 45 de angajaţi, şi-a oferit miercuri un sfert de pagină în Liberation. Directorul general al companiei, Thomas Thumerelle, îi mulţumeşte în aceasta lui Hollande şi îl invită să consulte site-ul de pe internet, pentru a găsi “geci pentru femei”, cu ocazia Sfântului Valentin...
“Aceasta a fost o super campanie publicitară”, a explicat Thumerelle pentru France 3. Exprimându-şi extrema satisfacţie, acesta a declarat că, “după ce au apărut fotografiile din Closer, s-a decis redenumirea căştii în 'Dexter president'''.
Circa 1.000 de modele de cască “Dexter” au fost vândute în numai 24 de ore de la publicarea fotografiilor, potrivit cifrelor comunicate de Motoblouz.com, precizând că, de obicei, nu reuşeşte să vândă mai mult de 20.000 pe an.

Valerie, în “colivia de aur”

Încă slăbită după depresie, Valerie Trierweiler îşi continuă convalescenţa la Palatul La Lanterne din localitatea Versailles, fosta reşedinţă a Mariei Antoaneta. Construit în 1787 de regele Ludovic al XV-lea, palatul este folosit ocazional de preşedinţi la sfârşit de săptămână. Însă faptul că Valerie şi-a mutat reşedinţa în afara Parisului, pentru a-şi continua odihna, întrezăreşte posibilitatea ca pentru cuplul prezidenţial să existe şansa unei reconcilieri.
Se pare că decizia de a nu se întoarce în apartamentul parizian din arondismentul XV, în care cuplul locuia înainte să se mute la Elysee, a fost luată în comun în timpul vizitei la spital a preşedintelui Hollande. La conferinţa de presă de săptămâna trecută, şeful statului a promis că îşi va clarifica public situaţia conjugală înainte de vizita pe care o va desfăşura în SUA, între 9 şi 11 februarie.

Francezii sunt înţelegători
Deşi majoritatea francezilor (75%) sunt de părere că viaţa sentimentală a lui Hollande îl priveşte doar pe el, această amânare a tranşării situaţiei contribuie la înmulţirea criticilor primite de liderul socialist pentru incapacitatea sa de a lua o decizie. Chiar şi familia lui politică îl presează să nu mai lase timpul să treacă. “Sper să poată ieşi cât mai repede din această situaţie”, a declarat preşedintele Adunării Naţionale, Claude Bartolone. La rândul său, ministrul de Interne, Manuel Valls, a ţinut din nou să spună că integritatea lui Hollande nu a fost niciodată pusă în pericol în timpul escapadelor sale nocturne.

×
Subiecte în articol: francois hollande Julie Gayet