x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CNN cere ELIBERAREA corespondentului său răpit în estul Ucrainei

CNN cere ELIBERAREA corespondentului său răpit în estul Ucrainei

25 Iul 2014   •   07:55
CNN cere ELIBERAREA corespondentului său răpit în estul Ucrainei

Canalul american de ştiri CNN a cerut joi eliberarea unui ziarist ucrainean angajat al său şi care este de două zile reţinut de separatiştii din estul Ucrainei, transmite AFP, citată de Agerpres. Anton Skiba, un freelancer ucrainean care lucra împreună cu o echipă a CNN pentru a acoperi conflictul din regiune, a fost răpit marţi de indivizi înarmaţi ai autoproclamatei 'Republici populare Doneţk'.

Postul de televiziune nu a informat de la început despre incident, în speranţa că va obţine eliberarea reporterului, însă după ce eforturile sale au eşuat, CNN a decis să anunţe public răpirea lui Anton Skiba şi să ceară oficial eliberarea lui.

Departamentul de Stat de la Washington a condamnat răpirea şi a cerut eliberarea fără întârziere a ziaristului.

'Suntem îngrijoraţi pentru siguranţa tuturor ziariştilor şi toate părţile, toate, trebuie să lase mass-media să îşi facă munca lor importantă. Răpiri ale ziariştilor şi alte încălcări ale libertăţii presei se petrec într-un ritm îngrijorător în estul Ucrainei. Lansăm un apel tuturor părţilor aflate în conflict să elibereze imediat orice ziarist pe care l-au reţinut şi să pună capăt cenzurii sau intimidării mass-media', a declarat purtătoarea de cuvânt adjunctă a Departamentului de Stat, Marie Harf.

Luptele dintre forţele guvernamentale şi rebelii proruşi s-au intensificat în ultimele zile în Ucraina, în timp numeroase voci acuză Moscova că este direct implicată în lupte

×
Subiecte în articol: ucraina ziarist rapit corespondent cnn