x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Colosul medicamentelor mai întârzie. "Reţeta" Pfizer a dat greş

Colosul medicamentelor mai întârzie. "Reţeta" Pfizer a dat greş

02 Mai 2014   •   15:02
 Colosul medicamentelor mai întârzie. "Reţeta" Pfizer a dat greş

Conducerea grupului farmaceutic AstraZeneca a respins categoric oferta îmbunătăţită a companiei americane Pfizer şi a descris-o ca fiind inadecvată, transmit AP şi Reuters.

Noua propunere a Pfizer include o combinaţie de numerar şi acţiuni care ar fi evaluat titlurile AstraZeneca la 50 lire sterline (84 dolari) per titlu, o creştere de 7,3% faţă de precedenta ofertă. Propunerea Pfizer evaluează AstraZeneca la 106 miliarde de dolari.

Conducerea grupului farmaceutic suedezo-britanic a dat publicităţii o declaraţie în care apreciază că termenii ofertei nu sunt adecvaţi şi subevaluează semnificativ AstraZeneca.

'Propunerea Pfizer va dilua semnificativ expunerea acţionarilor AstraZeneca la câştigurile rezultate din noua gamă de medicamente ţi va crea riscuri la livrarea produselor companiei. De aceea conducerea nu are nici o ezitare în respingerea propunerii', a declarat preşedintele AstraZeneca, Leif Johansson. AstraZeneca a fost creată în 1999 în urma fuziunii dintre compania suedeză Astra şi cea britanică Zeneca.

Oferta anunţată vineri de Pfizer este a treia din acest an şi vine într-un moment în care sectorul farmaceutic cunoaşte un val de fuziuni şi achiziţii. Săptămâna trecută Novartis şi GlaxoSmithKline au convenit să facă un schimb de active în valoare de peste 20 de miliarde de dolari, iar Zimmer a ajuns la un acord pentru preluarea producătorului rival de produse ortopedice BIomet pentru 13 miliarde de dolari. Grupul Valeant Pharmaceuticals a demarat o ofertă de 47 de miliarde de dolari pentru preluarea companiei Allergan, producătorul Botox. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: AstraZeneca pfizer