x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană solicită Bulgariei să găsească imediat responsabilii pentru asasinarea jurnalistei Victoria Marinova

Comisia Europeană solicită Bulgariei să găsească imediat responsabilii pentru asasinarea jurnalistei Victoria Marinova

08 Oct 2018   •   14:42
Comisia Europeană solicită Bulgariei să găsească imediat responsabilii pentru asasinarea jurnalistei Victoria Marinova
Sursa foto: Facebook

Comisia Europeană a solicitat autorităţilor bulgare să-i aducă în faţa justiţiei pe cei responsabili pentru uciderea brutală a jurnalistei Victoria Marinova, care investiga corpuţia din cel mai nou membru UE, scrie The Guardian.

Vicepreşedintele Comisiei, Frans Timmermans, a declarat că a fost “şocat de asasinarea îngrozitoare a Victoriei Marinova”. “Din nou, o jurnalistă curajoasă a pierdut în lupta pentru adevăr, împotriva corupţiei. Cei responsabili trebuie aduşi în faţa justiţiei imediat de către autorităţile bulgare”, a scris acesta pe Twitter.

Marinova, o jurnalistă în vârstă de 30 de ani, din Bulgaria, a fost găsită decedată într-un parc din nordul oraşului Ruse, sâmbătă. Aceasta a fost violată şi a decedat din cauza rănilor de la cap, dar şi din cauza sufocării, potrivit anchetatorilor.

În mai puţin de un an, trei jurnalişti au fost ucişi în Uniunea Europeană. Daphne Caruana Galizia, ucisă de o bombă amplasată sub maşina ei, în octombrie 2017, când investiga corupţia din Malta. Jan Kuciak, un jurnalist de investigaţie din Slovacia, a fost împuşcat împreună cu soţia sa în casa lor, în luna februarie.

×