x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Compania Huawei, 'prea apropiată' de guvernul chinez pentru a fi de încredere, susţine şeful Pentagonului

Compania Huawei, 'prea apropiată' de guvernul chinez pentru a fi de încredere, susţine şeful Pentagonului

01 Iun 2019   •   10:17
Compania Huawei, 'prea apropiată' de guvernul chinez pentru a fi de încredere, susţine şeful Pentagonului

Gigantul chinez al telecomunicaţiilor Huawei este "prea apropiat" de guvernul chinez şi este dificil să ai încredere într-o companie care se află în centrul războiului comercial între Beijing şi Washington, a declarat şeful Pentagonului, sâmbătă, la Singapore, citat de AFP.

În opinia ministrului interimar al apărării, Patrick Shanahan, sectorul afacerilor din China este prea apropiat de armată.

"Când văd această situaţie, este prea riscant. Nu puteţi crede că aceste reţele (de schimb de date) sunt protejate", a declarat Shanahan la o conferinţă de securitate regională de la Singapore.

Huawei a fost plasată în luna mai de Washington pe o listă de companii suspecte cărora entităţile americane nu le pot vine echipamente tehnologice. Administraţia Trump afirmă că echipamentele Huawei pot fi utilizate de serviciile de informaţii din China pentru a spiona comunicaţiile altor ţări.

Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, este un fost soldat în armata chineză.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Huawei China pentagon sua