x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Concluziile CAE privind Ucraina anunţă oficial semnarea capitolelor politice din Acordul de asociere la 21 martie

Concluziile CAE privind Ucraina anunţă oficial semnarea capitolelor politice din Acordul de asociere la 21 martie

de Agerpres    |    17 Mar 2014   •   17:16
Concluziile CAE privind Ucraina anunţă oficial semnarea capitolelor politice din Acordul de asociere la 21 martie

Concluziile privind Ucraina ale Consiliului Afaceri Externe (CAE) al UE anunţă luni semnarea prevederilor politice ale Acordului de asociere la 21 martie, în a doua zi a Consiliului European de primăvară, conform anunţurilor făcute în ultima perioadă de mai mulţi lideri europeni.

Consiliul de miniştri al UE precizează în concluzii că salută propunerea Comisiei Europene de a înlătura temporar taxele vamale asupra exporturilor ucrainene în UE şi precizează că aşteaptă adoptarea sa rapidă.

Potrivit textului menţionat, Consiliul aşteaptă cu nerăbdare semnarea prevederilor politice ale Acordului de asociere la 21 martie, în a doua zi a summitului UE de la sfârşitul acestei săptămâni. De asemenea, Consiliul UE confirmă angajamentul de a semna şi celelalte părţi ale Acordului de asociere, menţionând că împreună cu capitolele politice acestea reprezintă un singur instrument.

"Aceşti paşi vor confirma decizia liberă şi suverană a Ucrainei de a urmări asocierea politică şi integrarea economică cu UE", menţionează textul citat.

Nu în ultimul rând, Consiliul reiterează angajamentul UE de a continua contactele între cetăţenii UE şi Ucraina prin intermediul procesului de liberalizare a vizelor, în conformitate cu condiţiile agreate în cadrul Planului de acţiune pentru liberalizarea vizelor.

Uniunea Europeană îşi reafirmă angajamentul de a fi alături de Ucraina şi de a-i furniza sprijin financiar pentru stabilizarea economică şi financiară, în conformitate cu pachetul de asistenţă pentru Kiev propus de CE, mai relevă concluziile CAE.

×