x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Condi, in locul lui Powell

Condi, in locul lui Powell

17 Noi 2004   •   00:00

Consilierul presedinelui George W. Bush pe probleme de securitate, Condoleezza Rice, este favorita pentru postul de secretar de stat, in locul lui Colin Powell, care a demisionat luni din functie.

ANCA ALDEA

SEFA. Condoleezza Rice, omul din umbra lui Bush, va prelua fraiele diplomatiei americane
Rice, care la sfarsitul saptamanii trecute a implinit 50 de ani, a fost deja propusa de presedintele Bush si urmeaza sa fie confirmata de Senatul american, relateaza presa americana care citeaza oficiali de la Casa Alba. Potrivit acelorasi surse, ea are toate sansele sa devina cel de-al 66-lea sef al diplomatiei americane si sa preia de la Powell responsabilitatile de politica externa, cu precadere cele legate de Orientul Mijlociu si Coreea de Nord.

MOTIVE. Rice a sprijinit declansarea razboaielor din Afganistan si Irak si a declarat, la unison cu alti membri ai administratiei, ca fostul regim de la Bagdad a dezvoltat arme de distrugere in masa, chiar daca aceste arme nu au fost gasite pana acum. Preluarea portofoliului de la Externe o va propulsa pe Rice in cercul cel mai apropiat al presedintelui Bush. Seful Casei Albe a optat pentru consilierul sau in securitate in detrimentul ambasadorului SUA la ONU, John Danforth, tocmai pentru a se asigura ca are cine sa-i tina isonul.

Condoleezza Rice a fost patinatoare si pianista, a ales celibatul si si-a construit o cariera caracterizata prin determinarea cu care si-a urmarit obiectivele, conchide New York Times.

ADIO

"Cred ca a venit timpul sa ma retrag din functia de secretar de Stat si sa ma dedic vietii mele particulare" - Colin Powell
×
Subiecte în articol: externe