x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Conflictul Moscova-Chişinău: Vladimir Putin şi Nicolae Timofti, “gata să se ia la bătaie”

Conflictul Moscova-Chişinău: Vladimir Putin şi Nicolae Timofti, “gata să se ia la bătaie”

11 Oct 2014   •   12:27
 Conflictul Moscova-Chişinău: Vladimir Putin şi Nicolae Timofti, “gata să se ia la bătaie”

Situaţie tensionată între liderul rus Vladimir Putin şi preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, la summitul preşedinţilor ţărilor membre ale CSI de la Minsk, scrie publika.md, care citează ziarul rus Moskovski Komsomoleţ. 

Discursul preşedintelui Nicolae Timofti, care s-a arătat indignat de faptul că piaţa Rusiei s-a închis după ce Republica Moldova a semnat Acordului de Asociere cu UE, se pare că l-a enervat la culme pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, potrivit publika.md. 

După ce preşedintele Rusiei a anunţat că nu este împotriva apropierii de UE şi a criticat dur faptul că autorităţile de la Chişinău nu au examinat atent şi profesionist impactul legat de consecinţele pe care le va avea Acordul de Asociere asupra celorlalţi parteneri ai Republicii Moldova, Vladimir Putin a continuat discuţia cu Nicolae Timofti şi în afara discursului oficial. 

Se pare că schimbul de replici între Putin şi Timofti a fost destul de aprins, fapt vizibil şi în imaginile oficiale. Potrivit MK.ru, site-ul Moskovski Komsomoleţ, jurnaliştii prezenţi la eveniment nu au putut să audă discuţia dintre cei doi lideri, dar au avut impresia că cei doi preşedinţi erau cât pe ce să se ia la bătaie. 

Potrivit presei, tensiunea dintre cei doi lideri care stăteau alături la aceeaşi masă l-a îngrijorat pe preşedintele Kârgâzstanului, Almazbek Atambaev. Acesta ar fi luat un creion de pe masă şi ar fi scris un mesaj pentru preşedintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko, însă în final nu a fost necesară intervenţia acestuia pentru a calma situaţia. (Agerpres)







×