x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul irlandez Alan Shatter, la JAI: Se va discuta de extinderea spaţiului Schengen, dar nu vor fi decizii finale

Ministrul irlandez Alan Shatter, la JAI: Se va discuta de extinderea spaţiului Schengen, dar nu vor fi decizii finale

07 Mar 2013   •   10:57
Ministrul irlandez Alan Shatter, la JAI: Se va discuta de extinderea spaţiului Schengen, dar nu vor fi decizii finale

Ministrul irlandez al justiţiei, egalităţii şi apărării, Alan Shatter, a afirmat joi, la sosirea la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), că nu se va lua o decizie finală privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen la această reuniune, dar că subiectul va fi discutat, informează agerpres.ro.

"Nu ne aşteptăm la decizii finale astăzi, cred că toată lumea ştie asta, va avea loc o discuţie şi pe baza acesteia vom trage concluzii la finalul întâlnirii", a spus Alan Shatter.

Întrebat dacă se conturează un termen privind abordarea ulterioară a chestiunii aderării României şi Bulgariei la zona Schengen, ministrul irlandez a spus că nu vrea să se pronunţe înaintea discuţiilor.

"Voi spune mai mult după discuţiile miniştrilor privind modul în care situaţia se prezintă astăzi şi cum ar putea fi abordată ea pe viitor", a adăugat el.

Aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen figurează pe agenda reuniunii de joi a Consiliului (JAI) ca discuţie privind aplicarea integrală a prevederilor acquis-ului Schengen. Proiectul anterior al ordinii de zi prevedea o decizie, dar acesta a fost modificat miercuri, după ce a devenit evident că nu există un consens în rândul statelor membre privind o eventuală extindere a spaţiului de liberă circulaţie.

Conform unui comunicat al Consiliului UE privind subiectele de pe agenda reuniunii JAI de joi, "Consiliul va avea o discuţie privind aplicarea integrală a prevederilor acquis-ului Schengen în Bulgaria şi România". 

×