x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Consulatul de la Torino, în anchetă

Consulatul de la Torino, în anchetă

de Sînziana Stancu    |    01 Iul 2008   •   00:00

Activitatea Consulatului de la Torino şi a consulului general Alexandru Dumitrescu se află sub ancheta MAE, mai multe motive determinînd începerea verificărilor

Activitatea Consulatului de la Torino şi a consulului general Alexandru Dumitrescu se află sub ancheta MAE, mai multe motive determinînd începerea verificărilor, inclusiv sesizări legate de tîrgul de locuri de muncă organizat în acest oraş, potrivit precizărilor purtătorului de cuvînt la ministerului, Cosmin Boiangiu, citat de Mediafax.

           
Ancheta a fost declanşată după ce o delegaţie română care a fost prezentă la bursa locurilor de muncă din Torino, la data de 21 iunie, a criticat modul în care consulul Dumitrescu s-a implicat în organizarea bursei şi a întîlnirii cu românii din comunitatea locală, iar ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a afirmat după aceea că are o părere foarte proastă despre consulul român de la Torino. Păcuraru a mai precizat că au fost primite şi informaţii negative despre consul de la comunitatea română din Torino, care s-a declarat nemulţumită de activitatea acestuia.


REFERATE. Ministrul Păcuraru a mai declarat că reprezentanţii delegaţiei Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse (MMFES) la Torino au cerut întocmirea unor referate în acest caz, care să fie transmise MAE şi au declanşat demersurile pentru ca ataşatul pe probleme de muncă din Spania, Cătălin Boicu, să revină în România, ministrul fiind nemulţumit de activitatea acestuia.

           
Alte surse oficiale au precizat însă că verificările în cazul consulului au început încă din luna aprilie, cînd la Torino s-a făcut un control preventiv, în urma căruia s-a decis că este necesar un control de fond, care a fost făcut în săptămîna dinaintea tîrgului de la Torino. După ce raportul echipei de control va fi prezentat, o decizie va fi luată fie de Consiliul de Onoare, fie de Comisia Disciplinară a Ministerului, în funcţie de caz.

                       
Consulatul României la Torino a fost inaugurat oficial la 3 decembrie 2007 şi a început să funcţioneze de la 1 noiembrie. În total, la Consulatul român din Torino sînt opt persoane, dintre care patru funcţionari diplomatici, avînd în circumscripţie regiunile Vale de Aosta, Piemonte şi Liguria.

×
Subiecte în articol: externe torino