x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Contraofensiva Ucrainei ar putea dura câteva luni

Contraofensiva Ucrainei ar putea dura câteva luni

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2023   •   22:13
Contraofensiva Ucrainei ar putea dura câteva luni
Sursa foto: Hepta

Contraofensiva Ucrainei ar putea dura câteva luni, a afirmat luni seară preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, exprimând speranţa că succesul operaţiunilor ucrainene va aduce negocieri pentru oprirea conflictului militar izbucnit prin invazia Rusiei.

"Contraofensiva Ucrainei a început de câteva zile. Are vocaţia de a se desfăşura câteva săptămâni, chiar câteva luni", a declarat Emmanuel Macron, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o la Palatul Elysée cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, şi cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.

"Noi sperăm că această contraofensivă va fi cât mai victorioasă posibil pentru a putea declanşa ulterior o etapă de negocieri în condiţii bune", a subliniat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Monde.

Anterior, secretarul de Stat american, Antony Blinken, a exprimat speranţa că un succes al contraofensivei ucrainene ar forţa Administraţia Rusiei să accepte o soluţie negociată pentru oprirea invaziei militare, fără a avea efectul îndepărtării Moscovei de diplomaţie. "Succesul în contraofensivă ar avea două efecte: ar consolida poziţia Ucrainei la orice negocieri care ar începe şi l-ar putea împinge pe (preşedintele Vladimir) Putin să se concentreze în sfârşit pe oprirea războiului pe care l-a început. Din acest punct de vedere, ar putea aduce pacea mai aproape, nu să o împingă mai departe", a declarat Antony Blinken.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: contraofensiva ucraina negocieri pace