x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Control mai sever la bagaje pe cursele către SUA şi Canada

Control mai sever la bagaje pe cursele către SUA şi Canada

09 Noi 2010   •   00:00

Noi restricţii de securitate pentru bagajele pasagerilor cuselor aeriene către SUA şi Canada au intrat în vigoare. În urma complotului terorist în cadrul căruia colete-capcană urmau să ajungă la bordul unor avioane având ca destinaţie continetul nord-american, autorităţile de la Washington şi Ottawa au decis ca încărcăturile de marfă cu risc ridicat să nu mai fie autorizate la bordul curselor de pasageri.



Potrivit secretarului american pentru Securitate Internă, Janet Napolitano, „tonerul şi cartuşele de cerneală de peste 16 uncii (aproximativ 454 de grame) vor fi interzise la bordul zborurilor cu pasageri, atât în bagajele de mână, cât şi în bagajele înregistrate, pe liniile interne, dar şi (la bordul) zborurilor internaţionale cu destinaţia Statele Unite“, a precizat oficialul american.

De asemenea, pachetele expediate prin curierat internaţional vor fi examinat bucată cu bucată, iar interdicţia oricăror transporturi de marfă venind dinspre Yemen, introdusă luna trecută, după descoperirea complotului cu colete-capcană, va fi extinsă şi impusă Somaliei.

Ministrul canadian al Transporturilor, Chuck Strahl, a anunţat exact aceleaşi măsuri câteva ore mai târziu, precizând că vor intra în vigoare în următoarele 14 zile în ceea ce priveşte transportul de marfă şi mesagerie şi că se vor aplica, de asemenea, zborurilor care pleacă din Canada.
Într-o intervenţie televizată, el a subliniat că nu există zboruri directe între Canada, pe de-o parte, şi Somalia şi Yemen, pe de altă parte, şi că transporturile de marfă şi de colete poştale provenind din aceste ţări sunt reduse.

Mediafax

×
Subiecte în articol: externe