x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cine câștigă războiul? Controverse legate de controfensiva ucraineană

Cine câștigă războiul? Controverse legate de controfensiva ucraineană

de Redacția Jurnalul    |    26 Aug 2023   •   12:20
Cine câștigă războiul? Controverse legate de controfensiva ucraineană
Sursa foto: Hepta

Un comandant ucrainean care se prezintă sub numele de luptă Kombat prevede accelerarea contraofensivei ucrainene pe frontul de sud, unde forţele din care face parte au străpuns cea mai dificilă linie de apărare a ruşilor, informează Reuters.

Ucraina a trecut la contraatac împotriva Rusiei încă din iunie, însă poziţiile defensive întărite cu câmpuri de mine ale forţelor ruse au încetinit înaintarea către Marea Azov, mai precizează agenţia de presă. 

Kombat, care a condus o parte din efectivele ucrainene implicate în recucerirea satului Robotine a declarat că nu acesta este obiectivul şi că le-a spus asta şi luptătorilor săi: "acum urmează (oraşul) Berdiansk, apoi mai mult (...) ţelul nostru este (marea) Azov".

De la Robotine la Berdiansk, port la Marea Azov, sunt circa 100 de km, iar până la oraşul strategic Melitopol, de asemenea ocupat de ruşi, 85 de km.

Moscova nu a confirmat pierderea satului, iar un oficial american a apreciat săptămâna trecută că ucrainenii nu par capabili să ajungă la Melitopol şi să îl recucerească. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a respins însă cu câteva zile în urmă sugestiile conform cărora forţele ţării sale sunt desfăşurate pe un front prea larg şi şi-a reafirmat convingerea că ţara sa va recupera toate teritoriile ocupate de Rusia. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: ucraina contraofensiva