x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Contul de Twitter al lui Maduro şi site-ul Partidului Socialist Unificat piratate de hackeri

Contul de Twitter al lui Maduro şi site-ul Partidului Socialist Unificat piratate de hackeri

15 Apr 2013   •   08:27
Contul de Twitter al lui Maduro şi site-ul Partidului Socialist Unificat piratate de hackeri

Contul de Twitter al preşedintelui interimar şi candidat la alegerile prezidenţiale de duminică Nicolas Maduro a fost ţinta hackerilor, ca şi cel al Partidului socialist unificat din Venezuela /PSUV/, a denunţat directorul său de campanie, Jorge Rodriguez.

"Contul preşedintelui nostru a fost spart, candidatul patriei, fiul lui /Hugo/ Chavez, Nicolas Maduro, contul Partidului socialist unificat din Venezuela şi contul sorei noastre jurnalista Teresa Maniglia" de asemenea, a declarat Rodriguez într-un apel telefonic la canalul oficial de televiziune VTV.

Pe conturile @NicolasMaduro, @PartidoPSUV şi @tmaniglia, ataşat de presă al preşedinţiei, au apărut mesaje ca "Fraudă electorală by @lulzsecperu # hacked" /fraudă electorală de @lulzsecperu # piratat/ sau "HACKED BY @LUZLSECPERU", la câteva minutele după ce a început închiderea primelor secţii de votare, la 18.00 /22.30 GMT/.

Contul dnei Maniglia a fost rapid restabilit, dar alte site-uri ale puterii au fost atacate, ca www.maduro.org.ve şi www.nicolasmaduro.org.ve.

Rodriguez a asigurat că atacurile au fost efectuate de persoane "fără scrupule, promotori ai războiului murdar elaborat de la Bogota, o campanie ce... a încercat să perturbe panorama electorală".

Această acţiune "este o dovadă în plus a disperării imense /a taberei adverse/, dorim să lansăm un apel, mai ales echipei de campanie anti-Chavez, să-şi păstreze calmul", a adăugat el.

Nouăsprezece milioane de venezueleni au fost chemaţi la urne duminică pentru a alege succesorul fostului preşedinte Hugo Chavez, decedat de cancer pe 5 martie, aminteşte AFP.

Scrutinul s-a rezumat la un duel între succesorul desemnat de Chavez, Nicolas Maduro, favorit în sondaje, şi guvernatorul statului Miranda, candidatul unei largi coaliţii de opoziţie, Henrique Capriles.

×
Subiecte în articol: alegeri venezuela piraterie hackeri