x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Convorbire video urgentă între șefii armatelor din SUA și Ucraina! 

Convorbire video urgentă între șefii armatelor din SUA și Ucraina! 

de Redacția Jurnalul    |    18 Mar 2023   •   14:20
Convorbire video urgentă între șefii armatelor din SUA și Ucraina! 
Sursa foto: Hepta

Trei înalți oficiali americani din domeniul securității au avut o convorbire video cu un grup de omologi ucraineni pentru a discuta despre ajutorul militar acordat Kievului, a declarat sâmbătă șeful de cabinet al președintelui Volodimir Zelenski, transmite Reuters.

„Am discutat despre furnizarea în continuare a asistenței necesare țării noastre, în special vehicule, arme și muniții”, a scris Andriy Yermak pe Telegram.

Acesta a precizat că el, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, generalul de rang înalt Valeriy Zaluzhnyi și alți câțiva comandanți și oficiali de rang înalt au participat la întâlnire.

Partea americană a fost reprezentată de secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, comandantul militar Mark Milley și consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care Kievul încearcă să adune arme de la susținătorii săi occidentali pentru a organiza o contraofensivă și a încerca să recupereze teritoriul capturat de Moscova anul trecut.

Yermak a adăugat că Zelenski s-a alăturat la finalul reuniunii pentru a-și exprima punctul de vedere cu privire la eliberarea teritoriilor ucrainene ocupate de Rusia de la invazia sa de acum aproape 13 luni.

„I-am informat pe aliații noștri în detaliu despre situația actuală de pe front, operațiunile de luptă în cele mai dificile zone, precum și despre nevoile urgente ale armatei ucrainene”, a declarat Yermak.

Forțele ucrainene au continuat vineri să reziste asalturilor rusești asupra orașului în ruină Bakhmut.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Lloyd Austin ajutor ucraina