x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi copii de cinci şi şapte ani, ucişi de un piton scăpat dintr-un magazin de animale

Doi copii de cinci şi şapte ani, ucişi de un piton scăpat dintr-un magazin de animale

06 Aug 2013   •   09:16
Doi copii de cinci şi şapte ani, ucişi de un piton scăpat dintr-un magazin de animale

Un piton scăpat dintr-un magazin de animale a ucis doi copii de cinci şi şapte ani în timp ce dormeau, duminică noapte, la Cambellton (estul Canadei), a anunţat Jandarmeria regală canadiană (GRC), informează agerpres.ro.

Veniţi în vizită la un prieten, cei doi copii dormeau într-o cameră aflată deasupra magazinului specializat în animale exotice. Luni dimineaţă forţele de ordine au fost chemate la faţa locului, însă jandarmeria nu a dat detalii nici despre dramă, nici despre numărul persoanelor din apartament.

"Doi băieţi au fost găsiţi morţi. Băieţii dormeau la un prieten, într-un apartament situat deasupra magazinului de reptile", se spune în comunicatul jandarmeriei.

"Potrivit anchetei preliminare, un şarpe exotic a scăpat în timpul nopţii şi a intrat în sistemul de ventilaţie, infiltrându-se apoi în apartament", arată GRC. În acest stadiu al anchetei, jandarmeria crede că cei doi băieţi au fost strangulaţi de şarpe. Jandarmeria nu a comunicat date despre mărimea reptilei, care a fost capturată şi nu a fost restituită proprietarului.

Pitonul, care a reuşit să intre în sistemul de ventilaţie, a scăpat dintr-o cuşcă aflată la parterul clădirii ce găzduieşte Reptilien Ocean, magazin specializat în vânzarea de şerpi, aligatori şi peşti exotici.

Azi urmează să se facă autopsia corpurilor copiilor.

Specialiştii în reptile sunt sceptici în privinţa accidentului, afirmând că atacarea a doi copii de către un şarpe constrictor este un fenomen extrem de rar. David Rodrigue, director al Zoo Ecomuseum din Montreal, şi-a exprimat îndoiala la Radio Canada.

Expertul a spus că pitonul este un animal care muşcă să se apere şi îşi sugrumă victima numai ca să se hrănească. "Strangularea este legată exclusiv de hrănirea animalului", iar acest comportament "trebuie stimulat de foame şi de mirosul prăzii", a adăugat el.

Toată mica localitate Cambellton, de circa 7.000 de locuitori din provincia New Brunswick, este îngrozită de tragedie. Primarul adjunct, Ian Comeau, a deplâns acest accident, amintind că oamenii nu sunt de acord cu existenţa magazinului de animale în comuna lor. El a spus că autorităţile vor revizui autorizaţia acordată magazinului de animale exotice. 

×
Subiecte în articol: piton şarpe