x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copiii vor sufla în baloane doar cum vrea UE

Copiii vor sufla în baloane doar cum vrea UE

de Sînziana Stancu    |    11 Oct 2011   •   21:00
Copiii vor sufla în baloane doar cum vrea UE

Copiilor li se interzice, practic, sa se mai distreze de Craciun sau cu alte ocazii festive, asa cum se distrau pana acum.

Noile norme de securitate pentru jucarii si articole de petrecere, elaborate de Uniunea Europeana si intrate deja in vigoare, le interzic copiilor de la umflatul baloanelor pana la suflatul in micile trompete de hartie, atat de amuzante, ce sunt atractia multor aniversari si mai ales a petrece­rilor de Craciun.

Astfel, li se inter­zice copiilor cu varste mai mici de 8 ani sa umfle nesupravegheati un balon, pentru ca l-ar putea inghiti accidental sau ar putea fi tentati sa-l mestece. Trompetele de hartie, din amuzament, au devenit obiecte "nesigure" pentru copiii sub 14 ani.

Noua directiva europeana ii obliga si pe fabricanti si comercianti sa ataseze jucariilor etichete cu avertisment fata de pericolul pe l-ar putea prezenta pentru copii jucaria respectiva, considerata pana acum inofensiva.

Pe langa toate acestea, UE va impune restrictii si in privinta volumului zgomotului jucariilor si instumentelor muzicale destinate copiilor. De asemenea, ursuletii de plus si toate jucariile de acest fel va trebui sa fie fabricati din materiale lavabile, daca sunt destinate copiilor cu varste de pana la 3 ani, pentru a nu prezenta pericol de imbolnavire sau contaminare cu diferite virusuri.

Initiativa europeana, desi a fost aprobata, este criticata chiar din interiorul UE. De pilda, Paul Nuttall, membru al Comitetului pentru siguranta consumatorului, din Parlamentul European, afirma ca noua directiva care "ucide bucuria" copiilor, data de "regatul oficialitatilor" europene, a fost "slab echipata pentru a intelege cum se distreaza copiii".

×
Subiecte în articol: petrecere baloane