x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copil de trei ani, salvat dintre ruine, la 48 de ore după cutremurul devastator din Turcia

Copil de trei ani, salvat dintre ruine, la 48 de ore după cutremurul devastator din Turcia

de Redacția Jurnalul    |    08 Feb 2023   •   13:15
Copil de trei ani, salvat dintre ruine, la 48 de ore după cutremurul devastator din Turcia

Un băiat de trei ani a fost salvat în noaptea de marți spre miercuri în Turcia. Echipele de salvatori l-au găsit în viață sub un morman de beton. Echipele și-au intensificat căutările, deoarece, odată cu trecerea timpului, este din ce în ce mai puțin probabil să găsească supraviețuitori.

Un băiat de trei ani s-a numărat printre persoanele scoase noaptea trecută din ruinele clădirilor din Turcia. Salvarea a avut loc în Kahramanmaras, la aproximativ 48 de ore de la producerea cutremurului cu magnitudinea 7,8 care a distrus zone întregi din Turcia și Siria.

Arif Kaan a stat două zile, la temperaturi sub zero grade, iar salvatorii au tăiat ruinele din jurul lui, încercând să nu declanșeze o nouă prăbușire. După ce a fost scos la suprafață, Arif a fost dus de urgență la spital, potrivit Sky News.

Și echipa de salvatori din România a intervenit pe parcusul nopții. După ce a salvat două persoane de sub dărâmături, echipei RO-USAR i-a fost repartizată o nouă zonă de intervenție în partea de nord-vest a orașului Antakya. În urma acțiunilor de căutare a fost identificat un bărbat, de aproximativ 40 ani, cu un picior prins sub o grindă de beton. Victima a fost recuperată în viață, în jurul orei 05.45 (ora locală). În același loc, au mai fost identificate două persoane decedate.

Miercuri dimineața, salvatorii români execută o altă misiune, în aceeași zonă, pentru extragerea unui adolescent, de aproximativ 16 ani, captiv sub ruinele unei clădiri. Membrii echipajului încearcă să realizeze un culoar de pătrundere către victimă. Din informațiile primite de români, în zonă ar mai fi cel puțin două persoane decedate.

Specialiștii susțin că primele 72 de ore sunt critice în misiunile de căutare. Ulterior, probabilitatea de a găsi supraviețuitori scade foarte mult, iar criza din Turcia și Siria este amplificată de vremea foarte rece.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: copil salvat cutremur turcia