x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord a lansat încă o rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat încă o rachetă balistică

09 Noi 2022   •   11:10
Coreea de Nord a lansat încă o rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat miercuri încă o rachetă balistică, a anunțat armata sud-coreeană.

Coreea de Nord a lansat miercuri o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune spre apele din largul coastei sale de est, potrivit Statului Major al Armatei (JCS) din Coreea de Sud. Racheta a fost lansată la ora locală 15:31, din zona Sukchon din provincia Pyongan de Sud, potrivit JCS.

Ministrul japonez al Apărării, Yasukazu Hamada, a declarat că racheta a zburat aproximativ 250 de kilometri „la o altitudine foarte joasă, de aproximativ 50 de kilometri sau mai puțin, și a căzut în afara zonei economice exclusive a Japoniei, în apropierea coastei estice a Peninsulei Coreene", potrivit CNN.

El a adăugat că autoritățile examinează alte detalii, cum ar fi orbita rachetei, și a condamnat lansarea ca fiind o amenințare la adresa „păcii și securității Japoniei, a regiunii și a comunității internaționale".

Potrivit statisticilor prezentate de CNN, este cea de-a 32-a zi din acest an în care Coreea de Nord face un test cu rachetă. În mod oficial, Coreea de Nord a anunțat că a efectuat doar patru teste în 2020 și opt în 2021.

Tensiunile din Peninsula Coreeană au crescut constant în acest an, Coreea de Sud și SUA răspunzând la testele Nordului prin intensificarea exercițiilor comune. De asemenea, în prezent, în Coreea de Sud se desfășoară un exercițiu anual care pune accentul pe operațiunile de apărare. Exercițiul se va încheia joi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de nord racheta balistica