x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord continuă să-şi îmbunătăţească reactorul nuclear

Coreea de Nord continuă să-şi îmbunătăţească reactorul nuclear

27 Iun 2018   •   12:31
Coreea de Nord continuă să-şi îmbunătăţească reactorul nuclear

Coreea de Nord continuă să-şi îmbunătăţească singurul reactor nuclear cunoscut, folosit pentru programul său nuclear, potrivit imaginilor din satelit, în ciuda negocierilor cu SUA pentru denuclearizare, scrie The Guardian.

Îmbunătăţirile privind infrastructura de la reactorul nuclear din Yongbyon “continuă într-un ritm rapid”, potrivit unei analize a grupului de monitorizare 38 North, pe baza imaginilor din satelit surprinse pe 21 iunie.

Sistemul de răcire pentru reactorul folosit pentru producerea de plutoniu a fost modificat, iar cel puţin două noi clădiri au fost construite lângă reactor, posibil pentru a fi folosite de oficialii aflaţi în vizită. O nouă clădire de birouri pentru ingineri a fost construită în complex, potrivit unei postări pe blog, postare semnată de Frank V Pabian, Joseph S Bermudez Jr şi Jack Liu.

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, s-a angajat în denuclearizarea regiunii după întâlnirile cu Donald Trump şi preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, însă detaliile despre modul în care acest lucru se va întâmpla sau când se va întâmpla nu au fost discutate. Kim a anunţat în acest an că arsenalul nuclear al Coreei de Nord, capabil să lovească SUA, este complet, iar Coreea de Nord şi-a închis singura zonă cunoscută pentru teste nucleare, în luna mai.

×