x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord renunţă la singurul canal de comunicaţii diplomatice cu SUA

Coreea de Nord renunţă la singurul canal de comunicaţii diplomatice cu SUA

11 Iul 2016   •   12:35
Coreea de Nord renunţă la singurul canal de comunicaţii diplomatice cu SUA

Coreea de Nord a anunţat luni că a notificat SUA că va renunţa la singurul canal de comunicaţii diplomatice între cele două ţări şi că toate chestiunile, inclusiv cea a celor doi cetăţeni americani deţinuţi, vor fi gestionate în baza legilor războiului, relatează Reuters şi Yonhap.

Decizia reprezintă un răspuns la introducerea, săptămâna trecută, pe lista neagră a sancţiunilor SUA, a liderului nord-coreean Kim Jong Un, vizat în premieră de astfel de măsuri pentru încălcarea drepturilor omului.

Doi cetăţeni americani sunt în prezent deţinuţi în Coreea de Nord, după ce au fost condamnaţi pentru crime împotriva statului.

Potrivit KCNA, preluată de Yonhap, Phenianul a anunţat duminică SUA că închide canalul diplomatic de la New York, în cadrul 'măsurilor practice' luate în replică la includerea liderului nord-coreean pe lista de sancţiuni.

Miercuri, SUA l-au vizat în premieră pe Kim Jong Un şi alţi oficiali nord-coreeni cheie pentru încălcarea drepturilor omului, iar Coreea de Nord a denunţat măsura ca pe 'o declaraţie deschisă de război'.

SUA nu întreţine relaţii diplomatice cu Coreea de Nord, dar misiunea Coreii de Nord de la ONU, cunoscută sub denumirea 'Canalul de la New York', a fost folosită ca principalul vector de comunicare între cele două ţări, notează Yonhap.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: coreea de nord sua canal diplomatic