x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un ministru nord-coreean şi sora acestuia, arşi de vii! Kim Jong-un ar fi ordonat asasinarea

Un ministru nord-coreean şi sora acestuia, arşi de vii! Kim Jong-un ar fi ordonat asasinarea

11 Apr 2014   •   11:47
Un ministru nord-coreean şi sora acestuia, arşi de vii! Kim Jong-un ar fi ordonat asasinarea

Preşedintele nord-coreean, Kim Jong-un, ar fi ordonat asasinarea unui ministru adjunct prin ardere de viu, alături de sora acestuia şi de ambasadorul ţării în Cuba. Execuţia lor ar fi legată de epurarea care a avut loc în jurul unchiului dictatorului Jang Song-thaek, condamnat la moarte anul trecut, informează vineri ziarul ABC, citat de Agerpres. Potrivit informaţiilor la care a avut acces ziarul sud-coreean Coshun Ilbo, este vorba de ministrul adjunct pentru securitate publică O Sang-hon.

Ştirea este coroborată şi de ziarul din Vocento-El Comercial, pe pagina sa de web - Elcomercio.es - potrivit căreia Kim Jong-un 'a epurat' 11 înalţi oficiali, în acest al treilea val de epurare în rândul Partidului Muncitorilor, pentru sprijinirea unchiului său Jang Son-thaek.

Pedeapsa a fost deosebit de crudă pentru ministrul adjunct O Sang-hon, pentru că ar fi transformat Ministerul Securităţii Publice în 'patrulă de protecţie personală' a unchiului lui Kim. Ar fi fost executaţi şi sora lui O Sang-hon şi soţul ei, ambasadorul nord-coreean în Cuba Jon Yong-jin, şi ginerele acestuia. Ambasadorul în Malaezia ar fi scăpat de epurare.

Aproape o sută de membri ai partidului unic, fideli unchiului dictatorului, au fost destituiţi în ziua în care Kim Jong-un a fost reales preşedinte al Comisiei Naţionale a Apărării, organul suprem al puterii statului, în cadrul primei sesiuni a noului Parlament al ţării.

'Realegerea', în prima şedinţă a celei de-a XIII-a Adunări Populare Supreme (Parlament) a lui Kim Jong-un, care a asumat funcţia acum doi ani, 'reflectă voinţa şi dorinţa împărtăşită a întregului personal şi a oamenilor ţării', a informat miercuri agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA, citată de ziarul La Vanguardia.

Kim Jong-Un şi alţi 686 de deputaţi, dintre care mulţi sunt consideraţi colaboratori ai săi apropiaţi, şi-au preluat mandatul în Parlament fiind aleşi în unanimitate la scrutinul care a avut loc la 9 martie. Mareşalul Choe Ryong Hae, în vârstă de 64 de ani, a fost numit vicepreşedinte al Comisiei Naţionale a Apărării, devenind astfel 'numărul doi' al regimului. Anterior postul era ocupat de unchiul dictatorul, Jang Song-thaek, executat în decembrie.


×