x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală care poate lovi oriunde în Statele Unite

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală care poate lovi oriunde în Statele Unite

de Redacția Jurnalul    |    18 Dec 2023   •   23:04
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală care poate lovi oriunde în Statele Unite
Sursa foto: Hepta

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală care are o rază de acțiune prin care poate lovi oriunde în SUA. Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească marți, la cererea SUA și a altor state, pentru a discuta despre acest incident.

Coreea de Nord a lansat, luni, o rachetă balistică intercontinentală care are o rază de acțiune prin care poate lovi oriunde în Statele Unite, au anunțat Coreea de Sud și Japonia, relatează Reuters.

Racheta are un potențial de deplasare de peste 15.000 km, ceea ce înseamnă că poate ajunge oriunde în Japonia și în partea continentală a Statelor Unite, au arătat autoritățile de la Tokyo, potrivit sursei citate.

Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească marți, la cererea SUA și a altor state, pentru a discuta despre această lansare.

Consiliul de Securitate Națională al Coreei de Sud a declarat că este vorba despre o rachetă balistică intercontinentală, catalogând lansarea drept un act destabilizator care a ignorat avertismentele internaționale și multiplele rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU.

În urma celei de a cincea lansări de rachete balistice intercontinentale ale Phenianului din acest an, China și Coreea de Nord au avut luni o întâlnire la nivel înalt la Beijing. China, care este cel mai apropiat aliat al Phenianului, a reafirmat angajamentul de a aprofunda cooperarea și a declarat că discuțiile au vizat chestiuni de "interes comun", fără a oferi însă detalii.

În calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, China a susținut toate rezoluțiile care au impus sancțiuni Coreei de Nord până în 2017 pentru dezvoltarea armelor sale, dar de atunci a refuzat să susțină sancțiuni suplimentare, spunând că acestea nu ar face decât să crească tensiunile.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: racheta balistica coreea de nord sua