x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord a lansat rachete balistice pentru prima dată în ultimele două luni

Coreea de Nord a lansat rachete balistice pentru prima dată în ultimele două luni

de Redacția Jurnalul    |    18 Mar 2024   •   19:15
Coreea de Nord a lansat rachete balistice pentru prima dată în ultimele două luni
Sursa foto: Hepta

Coreea de Nord a lansat luni rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în mare, pentru prima dată în ultimele două luni, scrie Reuters.

Armata sud-coreeană a anunțat că mai multe rachete cu rază scurtă de acțiune au zburat aproximativ 300 km după ce au fost lansate din Phenian, capitala Nordului, aterizând în largul coastei de est.

Armata din Coreea de Sud a condamnat lansările pe care le-a descris ca fiind o „provocare clară”.

De asemenea, ministerul japonez al Apărării a declarat că trei rachete au fost lansate și au parcurs aproximativ 350 km, cu o altitudine maximă de 50 km.

Demonstrația de forță a Phenianului are loc imediat după ce armatele Coreei de Sud și ale Statelor Unite au încheiat joia trecută 10 zile de exerciții militare anuale comune la scară largă.

Antony Blinken se numără printre înalții oficiali din întreaga lume care participă, la Seul, la conferința Summit for Democracy, care se deschide luni. El se va întâlni, de asemenea, cu omologul său sud-coreean, ministrul de externe Cho Tae-yul. Summitul este o inițiativă a președintelui american Joe Biden, care vizează discutarea modalităților de a opri regresul democratic și erodarea drepturilor și libertăților în întreaga lume.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de nord rachete balistice