x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corina Creţu şi-a prezentat echipa

Corina Creţu şi-a prezentat echipa

02 Noi 2014   •   18:23
Corina Creţu şi-a prezentat echipa

Comisarul european Corina Cretu şi-a prezentat pe pagina de Facebook vineri, 31 octombrie, echipa de la cabinetul său din Bruxelles. “Împreună cu asistenţii lor, membrii cabinetului meu reprezintă şase state membre şi vorbesc zece limbi oficiale ale UE”, şi-a introdus echipa noul comisar european din partea României.

"Şeful de cabinet, Dr. Mikel Landabaso, este un specialist spaniol cu aproape 30 de ani de experienţă în domeniul dezvoltării regionale", se arată pe blogul menţionat. În echipă se găsesc şi Dragoş Bucurenci, cunoscut ca activist

în zona ONG-urilor de mediu, Ioana Rus - nepoata ministrului Transporturilor, Ioan Rus, şi Gabriel Onaca - fost secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene. “I-am ales pe fiecare dintre ei pentru competenţele lor profesionale dar şi, mă bucur s-o spun, pentru calităţile lor umane”, mai spune Creţu.

■ Dr. Mikel LANDABASO, şef de cabinet, conduce Centrul de Competenţă pentru Dezvoltare Inteligentă şi Durabilă al Direcţiei Generale Politică Regională şi Urbană (DG Regio). Este de profesie economist şi a lucrat în domeniul dezvoltării din 1986 şi la Comisia Europeană – DG Regio din 1990.

■ Gabriel ONACA, şef de cabinet adjunct, are o vastă expertiză în afaceri europene la nivelul administraţiei publice centrale. Începând cu 2013, a condus cu succes eforturile României de creştere a ratei de absorbţie a fondurilor europene, ca secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

■ Ioana RUS, membru, expert, are o bogată experienţă în diplomaţie şi afaceri europene. În 2004 a început să lucreze ca diplomat la Reprezentanţa Permanentă a României la UE, din 2008 a fost consilier la Parlamentul European în domeniul politicilor de dezvoltare regională iar în iulie 2014 a fost numită consilier al vicepreşedintelui Parlamentului European.

■ Dragoş BUCURENCI, membru, consilier de comunicare, este consultant şi trainer de comunicare, jurnalist şi activist civic. A construit două dintre cele mai importante ONG-uri de mediu din România, “Salvaţi Delta Dunării” şi “MaiMultVerde”.

■ Jan Mikolaj DZIĘCIOŁOWSKI, membru, s-a născut la Buenos Aires, Argentina. Are un master în economie la Marseille Business School, un master în ştiinţe politice la Institut d’Études Politiques de Paris şi un master în studii europene interdisciplinare la College of Europe. A absolvit deasemenea cursul de pregătire internaţional la École Nationale d’Administration.

■ Tomáš NEJDL, membru al cabinetului, este un expert ceh în politici de coeziune, cu o experienţă de 16 ani la nivel naţional, internaţional (serviciu diplomatic) şi la Comisia Europeană.

■ Mathieu FICHTER, asistent de politici, este conducătorul echipei care se ocupă de creştere durabilă în cadrul Centrului de Competenţă pentru Dezvoltare Inteligentă şi Durabilă al Direcţiei Generale Politică Regională şi Urbană (DG Regio). (I.D)


×