x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corpurile a „circa 36 de persoane” au fost găsite după incendiul produs în Filipine

Corpurile a „circa 36 de persoane” au fost găsite după incendiul produs în Filipine

25 Dec 2017   •   14:08
Corpurile a „circa 36 de persoane” au fost găsite după incendiul produs în Filipine

Corpurile a "circa 36 de persoane" au fost găsite în centrul comercial distrus de un incendiu sâmbătă în oraşul Davao, în sudul Filipinelor, a anunţat luni un oficial al serviciilor de pompieri, relatează AFP. 

Şeful local al serviciilor de pompieri, Wilberto Rico Neil Kwan Tiu, le-a spus rudelor persoanelor dispărute după incendiu că a numărat personal "aproximativ 36 de cadavre" în clădirea NCCC Mall din Davao. Un alt corp neidentificat a fost descoperit duminică. 

Incendiul a cuprins sâmbătă dimineaţa imobilul înalt de patru etaje, mai mulţi oameni rămânând blocaţi înăuntru, inclusiv într-un call center aflat la ultimul etaj, a afirmat un ofiţer de poliţie. 

"Focul a afectat etajul al treilea, care adăpostea produse precum textile, mobilier din lemn şi bunuri din plastic, astfel încât flăcările s-au răspândit rapid iar stingerea incendiului a necesitat mult timp", a indicat acesta. 

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, care a fost primarul oraşului Davao timp de aproape două decenii, s-a dus la centrul comercial sâmbătă seara pentru a consola rudele victimelor. 

Davao, situat la aproximativ 1.000 km de Manila, este cel mai mare oraş din sudul Filipinelor. 

Tragedia s-a petrecut în timp ce aproape 200 de oameni au murit iar 70.000 au fost strămutate în cursul trecerii furtunii tropicale Tembin, care afectează de vineri sudul Filipinelor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: filipine incendiu davao