x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Produsele cosmetice testate pe animale nu mai pot fi comercializate în UE

Produsele cosmetice testate pe animale nu mai pot fi comercializate în UE

11 Mar 2013   •   14:10
Produsele cosmetice testate pe animale nu mai pot fi comercializate în UE

Produsele cosmetice testate pe animale nu mai pot fi comercializate în UE, începânde luni, 11 martie 2013, anunţă Comisia Europeană, informează agerpres.ro.

"Faptul că astăzi intră în vigoare interdicţia totală legată de comercializare reprezintă un semnal important cu privire la importanţa pe care Europa o acordă bunăstării animalelor. Comisia se angajează să sprijine în continuare dezvoltarea de metode alternative şi să încurajeze ţările terţe să adopte şi ele abordarea europeană. Acest lucru reprezintă un prilej important pentru Europa de a da un exemplu de inovare responsabilă în domeniul produselor cosmetice fără a face compromisuri cu privire la siguranţa consumatorilor", a declarat Tonio Borg, comisarul european pentru sănătate şi protecţia consumatorilor.

Comisia a examinat cu atenţie impacturile interdicţiei de comercializare şi consideră că există motive imperioase pentru punerea în aplicare a acesteia. Acest lucru este în consens cu convingerea fermă a multor cetăţeni europeni: dezvoltarea produselor cosmetice nu justifică testarea pe animale.

Testarea pe animale în Uniune este interzisă încă din 2004 pentru produsele cosmetice şi din 2009 pentru ingredientele produselor cosmetice.

Animalele sunt folosite la astfel de teste pentru a se stabili nivelul de toxicitate al produselor cosmetice.

×
Subiecte în articol: produse cosmetice teste animale