x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Crima oribilă care a șocat Australia. Un bărbat și-a incendiat soția și cei trei copii

Crima oribilă care a șocat Australia. Un bărbat și-a incendiat soția și cei trei copii

20 Feb 2020   •   14:00
Crima oribilă care a șocat Australia. Un bărbat și-a incendiat soția și cei trei copii

Un australian a dat foc autoturismului în care se aflau soția și cei trei copii ai săi. Hannah Baxter, împreună cu  Aaliyah, de 6 ani, Laianah, 4 ani și Trey, 3 ani, au fost arși în atacul provocat de Rowan Baxter. Și bărbatul, în vârstă de 42 de ani, a decedat din cauza rănilor provocate de incendiu, relatează news.com.eu. 

Hannah se mutase împreună cu cei trei  copii la părinții săi cu doar cu câteva luni înainte de incident, părăsindu-și soțul din cauza comportamentului abuziv al acestuia. 

Mama copiilor avea 31 de ani și a murit la spitalul Royal Brisbane and Women s Hospital, în noaptea de după atac. Copiii au decedat în mașina care a izbucnit în flăcări pe o stradă liniștită din suburbia Camp Hill, aflată în estul orașului Brisbane. Hannah Baxter se pregătea să-i ducă pe copii la școală, când a apărut tatăl, care a sărit pe scaunul din față al autoturismului și a început să toarne peste ei benzină, după care le-a dat foc.

După cum a povestit un martor, Hannah a ieșit urlând din mașină.  „A turnat benzină asupra mea” striga aceasta, în timp ce autovehiculul era cuprins de flăcări. 

Poliția din Queensland spune că nu se știe încă dacă a fost o crimă-sinucidere sau un accident

Bunicul micuților, Llyod Clarke, spune că ginerele său a fost un monstru căruia nu-i păsa decât de el și ar trebui să putrezească în iad.  „Dacă i-ar fi iubit cu adevărat, nu și-ar fi ucis copiii într-un mod atât de oribil. Deși spunea că îi pasă de ei, știu că întotdeauna s-a pus pe el pe primul plan”, a scris Llyod Clarke pe rețelele de socializare.

„Băiatul surorii mele și  cele două nepoate mi-au fost luate în cel mai rău mod posibil ... Vă voi iubi pentru totdeauna”, a scris fratele lui Hannah, Nat Clarke, pe Facebook.

O pagină de strângere de fonduri a fost creată pe Facebook de către Stacey Roberts, cumnata doamnei Baxter. S-au strâns până acum peste 82.000 de dolari pentru înmormântare. Părinții victimei aveau nevoie de ajutor financiar întrucât aceștia și-au cheltuit economiile ajutându-și fata și pe cei trei nepoți, după ce aceștia se mutaseră în casa lor.

Familia Baxter avea o sală de fitness în Brisbane. Hannah fusese campioană la trambulină iar Rowan jucase în echipa neo-zeelandeză Warriors NRL, la mijlocul anilor 2000. 

„Australienii sunt șocați, întristați și devastați de ceea ce s-a întâmplat. Hannah și cei trei copii ai ei au fost asasinați într-un mod absurd”, a declarat premierul Scott Morrison. 

Actele de violență în familie și agresiunile împotriva femeilor reprezintă o situație de urgență națională pentru Australia.

Prof.univ. Kerry Carrington, expert în violența de gen, consideră că decesele ar fi putut fi prevenite dacă ar fi existat acțiuni de prevenție. Cel mai recent raport al guvernului federal cu privire la violența în familie arată că o femeie a fost ucisă la fiecare nouă zile de către partener, între anii 2014-2016.


 

 

 

 

 

 

 

×