x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criminalul din Norvegia: Atacurile erau "necesare"!

Criminalul din Norvegia: Atacurile erau "necesare"!

24 Iul 2011   •   06:11
Criminalul din Norvegia: Atacurile erau "necesare"!

Principalul suspect in cazul masacrului de la Oslo, Anders Behring Breivik, crede ca cele doua atacuri, in urma carora au murit 92 de oameni, au fost "oribile, dar necesare", a declarat avocatul criminalului pentru televiziunea norvegiana TV2.

Geir Lippestad le-a spus jurnalistilor ca-l reprezinta pe Anders Behring Breivik si ca tanarul de 32 de ani, arestat vineri, "este pregatit sa le explice judecatorilor ceea ce a facut".

Politia norvegiana nu exclude posibilitatea ca Behring Breivik sa fi avut complici, desi acesta a declarat autoritatilor ca a actionat singur. "Nu excludem ca in explozia de la Oslo si atacul armat de pe insula Utoya sa mai fie implicate si alte persoane. Nu suntem siguri ca a fost o singura persoana. In baza declaratiilor martorilor, tindem sa credem ca au fost mai multi", a declarat Sveinung Sponheim, seful Politiei.

Bilantul atacurilor de la Oslo a ajuns la 92 de morti, dar cel putin patru persoane sunt in continuare date disparute, anunta politia norvegiana.

Cel putin 85 de persoane au fost ucise in atacul armat din tabara de tineret de pe Insula Utoya.

Atacul cu bomba din centrul capitalei, soldat cu sapte morti, a fost provocat de o masina-capcana, au comunicat autoritatile. Politia cauta in continuare cadavre in cladirile din centrul capitalei vizate de explozia de vineri dupa-amiaza, cel putin patru persoane fiind disparute. (V.M.)

×