x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criza guvernamentala

Criza guvernamentala

17 Feb 2005   •   00:00

Ministrul ucrainean al Justitiei, Roman Zvarici, a amenintat, ieri, cu demisia. El acuza presiuni din partea mai multor deputati care reprezinta puternice interese petroliere asupra activitatii ministerului pe care-l conduce, aratand cu degetul chiar spre premierul Iulia Timosenko. "Activitatea mea viitoare depinde de pozitia premierului", a spus ministrul, citat de AFP.

MARINA CONSTANTINOIU

SCANDAL. Premierul ucrainean, Iulia Timosenko, este acuzat de coruptie
PRESIUNI. El a adaugat, fara alte precizari, ca nu va permite ca, urmare a actelor si deciziilor anumitor membri ai Guvernului, sa existe tentative de a antrena membri ai familiei sale in "scheme de coruptie".

"Presedintele cunoaste intentia ministrului Justitiei de a demisiona. Este la curent cu situatia care a provocat aceasta decizie a ministrului", a comentat purtatorul de cuvant al presedintelui Viktor Iuscenko.

Zvarici, membru al coalitiei la putere, Ucraina Noastra, este una dintre figurile-cheie ale noului guvern desemnat la 4 februarie. Provenit dintr-o familie de imigranti ucraineni din SUA, el a facut cariera ca profesor la Universitatea americana Columbia, revenind ulterior in Ucraina, dupa caderea fostei URSS.

×
Subiecte în articol: externe