x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criza migranților de la frontiera Finlandei cu Rusia. Finlandezii cer intervenția UE!

Criza migranților de la frontiera Finlandei cu Rusia. Finlandezii cer intervenția UE!

de Redacția Jurnalul    |    21 Mai 2024   •   13:45
Criza migranților de la frontiera Finlandei cu Rusia. Finlandezii cer intervenția UE!
Sursa foto: Hepta

Finlanda solicită soluții la nivelul UE pentru a-i opri pe migranții care vin din Rusia. Finlandezii susțin că rușii încurajează deplasările migranților asiatici și africani pentru a provoca o criză în UE. În paralel, finalndezii caută soluții și în plan intern.

Finlanda dorește ca Uniunea Europeană să propună o serie de măsuri pentru a preveni ceea ce numește „migrație instrumentată”.

Este vorba despre un flux de migranți care sosesc din Rusia fără documente de călătorie valabile, a declarat marți premierul Petteri Orpo, potrivit Reuters.

„Trebuie să punem pe primul loc securitatea noastră națională și securitatea țărilor UE. Suntem foarte conștienți de responsabilitățile noastre de a controla frontiera externă a Uniunii Europene", a declarat Orpo într-o conferință de presă.

Finlanda și-a închis granița cu Rusia anul trecut pentru a opri migranții care vin din țări precum Siria și Somalia.

În ciuda măsurii, migranții au continuat să vină. De aceea, marți guvernul finlandez a înaintat parlamentului o propunere care ar permite agenților de frontieră să returneze solicitanții de azil care încearcă să intre în țară venind din Rusia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: finlanda migranti Rusia