x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum arată declarația de avere a lui Vladimir Putin

Cum arată declarația de avere a lui Vladimir Putin

15 Apr 2016   •   21:15
Cum arată declarația de avere a lui Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a câştigat 8,9 milioane de ruble (118.200 de euro) în 2015 potrivit declaraţiei sale de venituri făcută publică vineri, la aproape două săptămâni după dezvăluirile care îi acuză pe apropiaţii săi că au scos 2 miliarde de dolari din Rusia, relatează AFP.

Potrivit declaraţiei sale anuale de venituri, preşedintele rus a câştigat 8,9 milioane de ruble anul trecut, respectiv 1,3 milioane de ruble mai mult decât în 2014. El are în proprietate un apartament de 77 metri pătraţi, un garaj, trei maşini datând din epoca sovietică şi o rulotă.

Publicarea declaraţiei de avere a lui Vladimir Putin intervine la două săptămâni după declanşarea scandalului 'Panama Papers'.

Potrivit Consorţiului internaţional al jurnaliştilor (ICIJ), apropiaţi ai lui Putin şi în primul rând violoncelistul Serghei Roldughin au ascuns în străinătate până la două miliarde de dolari (1,75 de miliarde de euro) în bănci şi în societăţi secrete.

Serghei Roldughin ar deţine, în plus, şi firme offshore care ar avea legături cu societăţi ale statului rus, potrivit consorţiului.

Vladimir Putin a negat orice act de corupţie, afirmând că Serghei Roldughin a 'cheltuit toţi banii pe care i-a câştigat pentru a cumpăra instrumente muzicale', în special două viori şi două violoncele, 'obiecte unice'.

El a recunoscut totuşi joi, în sesiunea sa anuală de întrebări şi răspunsuri cu ruşii la televiziune, că informaţiile dezvăluite în cadrul scandalului 'Panama Papers' sunt adevărate, dar a dat asigurări că acestea nu conţin nimic ilegal şi a acuzat SUA că se află în spatele acestor 'provocări'. AGERPRES

×