x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum au reuşit englezii să facă STATUILE SĂ VORBEASCĂ. La TELEFON!

Cum au reuşit englezii să facă STATUILE SĂ VORBEASCĂ. La TELEFON!

03 Oct 2014   •   18:10
Cum au reuşit englezii să facă STATUILE SĂ VORBEASCĂ. La TELEFON!

La Londra şi Manchester se poate primi acum un telefon de la statui datorită ideii artistei americane Colette Hiller, care înzestrează cu voce sculpturi din piatră sau metal de obicei tăcute. Ea a instalat la baza a 35 de statui din cele două oraşe britanice coduri de bare pe care trecătorii le pot scana cu smartphone-urile şi declanşa astfel un apel telefonic, relatează AFP. 

Mesajul înregistrat face o prezentare, adesea amuzantă, a personajului reprezentat de statuie. 

'Alo? Victoria la telefon. Regină a Angliei timp de 63 de ani, şapte luni şi două zile. Dar cine stă să mai numere?', spune mesajul reginei care a avut până acum cea mai lungă domnie dintre suveranii britanici (1837 - 1901) şi a cărei statuie se află în centrul Londrei, în apropierea podului Blackfriars. Textul este interpretat de actriţa Prunella Scales, eroina serialului 'Fawlty Towers', de mare succes în Marea Britanie. 

Concepută de Colette Hiller, operaţiunea 'Statui vorbitoare' a fost lansată de colectivul 'Sing London', care încurajează britanicii să dea noi semnificaţii spaţiului public. Printre activităţile grupului se numără şi instalarea de piane şi mese de ping pong în oraş. 

'Oamenii trec adesea pe lângă statui fără să ştie de ce se află acolo', a declarat AFP artista, care a jucat rolul caporalului Ferro, ucis de un monstru în filmul 'Aliens' (1986) al lui James Cameron. 'Ideea este să îi facem pe oameni să nu mai stea cu ochii în smartphone şi să înceapă să aprecieze oraşul', spune ea. 

Circa 11.000 de persoane au intrat în acest joc în luna care a trecut de la lansarea iniţiativei, preferinţele lor îndreptându-se spre statuile lui Sherlock Holmes şi Peter Pan (foto). 

După Londra şi Manchester, conceptul va fi pus în practică vara viitoare în Statele Unite, la Chicago, urmând să fie adoptat, poate, şi de alte oraşe europene. (Agerpres)


×
Subiecte în articol: statui vorbitoare anglia statui