x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum identifici o VRĂJITOARE. Manuscris cu cele mai BIZARE şi TERIFIANTE metode posibile, dezgropat în Franţa

Cum identifici o VRĂJITOARE. Manuscris cu cele mai BIZARE şi TERIFIANTE metode posibile, dezgropat în Franţa

03 Noi 2014   •   14:14
Cum identifici o VRĂJITOARE. Manuscris cu cele mai BIZARE şi TERIFIANTE metode posibile, dezgropat în Franţa
Sursa foto: Manual cu cele mai bizare şi terifiante metode despre cum să identifici o vrăjitoare, descoperit în Franţa

Un manuscris ciudat a fost descoperit de un grup de cercetători francezi, îngropat sub altarul unei biserici din Lyon. Vrăjitoria era o problemă mai mult decât importantă prin secolul 15 şi până la sfârşitul secolului al 18-lea. În această perioadă, mai mult de 200.000 de femei au căzut victime inocente paranoiei în masă, fiind torturate, arse sau spânzurate în toată Europa. Manuscrisul descrie cu lux de amănunte cum se identifică o vrăjitoare, iar dacă vreo suspectă întrunea fie şi una dintre condiţii, însemna că trebuie purificată prin tortură şi foc.

Dar, mai exact, cum procedau acuzatorii? Manuscrisul oferă exemplele cele mai bizare și terifiante despre cum să identifici o vrăjitoare.

Cele mai multe vrăjitoare acuzate erau în vârstă, sărace și cocoşate. Se notează anul 1640 şi cazul unei vrăjitoare franceze care vorbea limba engleză. Se insista asupra faptului că acuzata este "O femeie in varsta, cu o fața zbârcită, o frunte ridată, păr pe buza de sus, un singur dinte în gură, strabism la un ochi, vocea piţigăiată şi limba mov. Concluzia era că întruneşte condiţiile pentru o vrăjitoare şi se recomanda tortură pentru a recunoaşte, şi purificare prin foc".

Mai multe metode extrase din manualul de vrăjitorie, aici.

×